Welkom bij MbsBoo

Tips & Advies

Tips & Advies

Parketvloer Schoonmaken in 5 Stappen

  • 1. Veeg eerst de vloer
  • 2. Kies de juiste mop
  • 3. Heb een goed systeem
  • 4. Veeg in de goede richting
  • 5. Laat het aan de lucht drogen
  • Extra tips:

De vloer schoonmaken: een taak die we allemaal regelmatig moeten doen, maar die niemand graag doet. Als u echter een paar belangrijke stappen oefent, kunt u ervoor zorgen dat uw schoonmaakwerk diep en grondig is, uw huis hygiënisch houdt en de tijd tussen schoonmaakbeurten verlengt. Hier zijn de 5 stappen om uw vloer op de best mogelijke manier te dweilen.

1. Veeg eerst de vloer

Als je dat niet doet, duw je alleen maar vuil rond. Uw dweil kan geen kruimels, kleine papieren of zelfs grote hoeveelheden stof opzuigen. Ook kleine stukjes vuil kunnen krassen op uw vloer veroorzaken. Geef het eerst een mooie, droge, schone veegbeurt.

2. Kies de juiste mop

Dit is waarschijnlijk de meest essentiële stap. Mops zijn in de loop der jaren ten goede geëvolueerd, dus zorg ervoor dat de jouwe niet uit de jaren vijftig stamt. Er zijn verschillende zwabbers op de markt die effectief zijn en het werk gemakkelijker maken dan de traditionele dweil met spaghetti-kop. Kies degene met verwisselbare pads en een ergonomische grip, zodat je geen emmers nodig hebt om te spoelen. Zorg ervoor dat zijn kop ook draait om die moeilijke hoeken te bereiken.

3. Heb een goed systeem

Probeer, afhankelijk van welke reiniger en dweil je gebruikt, een gemakkelijk herhaalbaar systeem te maken. Begin gewoon vanaf de verste hoek van de uitgang en werk er sectie voor sectie naartoe. Controleer de reinigingspad van de dweil en vervang deze op de juiste manier. Misschien hoef je het helemaal niet te veranderen. Als je een ouderwets systeem met emmers gebruikt, zorg er dan voor dat je er een hebt die is bedoeld voor het spoelen van de dweil.

4. Veeg in de goede richting

Als je hardhouten vloeren hebt, zorg er dan voor dat je in de richting van het hout gaat. Voor andere vloertypes kun je over het algemeen kleine achtjes maken die teruggaan op sterk vervuilde plekken. Zorg ervoor dat je met je lichaam tussen de dweil en de uitgang dweilt, zodat je niet over je pas gereinigde vloeren hoeft te lopen terwijl ze drogen.

5. Laat het aan de lucht drogen

Misschien is dit vanzelfsprekend, maar laat je vloer volledig drogen voordat jij, je vrienden of je huisdieren erop gaan lopen. Als u op een pas gedweilde vloer loopt, droogt deze uit met vlekken.

Extra tips:

- De meest efficiënte manier om parketvloeren schoon te maken, is door kleine maar regelmatige reinigingen uit te voeren, in plaats van het vuil te laten ophopen totdat het schoonmaken een grotere, meer intimiderende taak wordt. Regelmatig stofzuigen of vegen voorkomt dat overtollig vuil zich ophoopt, dat zich in de vloer kan nestelen, vlekken kan veroorzaken en, in het geval van gruis en zand, het oppervlak kan beschadigen.

- Gebruik zo min mogelijk water en reiniger om waterschade te voorkomen en schrob niet te hard om krassen en andere beschadigingen te voorkomen. Gebruik deze techniek alleen op vloeren die verzegeld zijn.

- Een andere, misschien minder wenselijke, preventieve maatregel zou zijn om vloerkleden neer te leggen, om het oppervlak van de vloer dat vatbaar is voor vuilophoping te verkleinen.